آشنایی با استاندارد شماره ۲ حسابداری و نکات مهم آن
استاندارد شماره ۲ حسابداری مربوط به الزامات تدوین صورت جریان وجوه نقد و دادههای آن است. این صورت مالی یک گزارش پیرامون مبالغ نقدی شرکت ارائه میکند که باید همراه با سایر گزارشها هر ۳ ماه یکبار در سایت کدال برای شرکتهای بورسی منتشر شود. در ادامه راجع به این استاندارد حسابداری که از موضوعات مهم در بخش حسابرسی و مدیریت مالی شرکتها است، صحبت میکنیم.
آشنایی با استاندارد شماره ۲ حسابداری
عنوان استاندارد شماره ۲ حسابداری مربوط به صورت جریان وجوه نقد میباشد. اهداف این استاندارد عبارتند از:
- در این استاندارد، قالب های همگونی برای جریانهای نقدی ارائه میشوند که یکی از اهداف آن، ارتقای درک استفاده کنندگان از صورتهای مالی است.
- با توجه به تنوع جریانهای نقدی، سر فصلهای صورت جریان وجوه شامل موارد فرعی مختلفی میباشند. همچنین برای عناوین تحت عنوان سرفصلهای فرعی، ۳ پیوست ارائه شدهاند.
- در کل این استاندارد تلاش میکند تا الزاماتی را در دادهها و صورتهای مرتبط به جریانهای نقدی ارائه نماید.
استاندارد شماره ۲ حسابداری دارای ۲۰ سرفصل بوده که ۳ پیوست با ارائه مثال ها و نمونههای واقعی صورت جریان وجوه در آن ارائه شدهاند. این استاندارد برای تمامی صورتهای مالی که دوره آنها از تاریخ ۱ فروردین ۱۳۸۰ به بعد میباشد، لازم الاجرا است.
بررسی نکات مهم استاندارد شماره ۲
حال میخواهیم به برخی نکات و محتوای استاندارد شماره ۲ حسابداری بپردازیم که در این خصوص میتوان گفت:
- برای ارزیابی جریانهای وجه نقد آتی، صورت جریان وجوه نقد باید همراه با دیگر اسناد نظیر صورت های مالی عملکرد و ترازنامه باشد. یک دلیل برای این موضوع، وجود برخی جریانهای نقدی است که معاملات آنها در دورههای قبلی انجام شده و میتوانند جریانهای وجه نقد دیگری را در دورههای آتی ایجاد نمایند.
- منظور از وجه نقد، موجودی نقدی و سپردههای دیداری است که میتوانید آنها را در بانک ها و نهادهای پولی مجاز به صورت ریال یا ارز در دسترس داشته باشید.
- وجه نقدی که در استاندارد آورده شده است، صرفا به موجودیهایی که در بانکها و موسسات هستند محدود میشود.
- جریانهای نقدی که در صورت جریان وجوه نقد ارائه میشوند، میبایست در قالب سرفصلهای زیر باشند:
- فعالیتهای عملیاتی.
- فعالیتهای سرمایه گذاری.
- مالیات بر درآمد.
- فعالیتهای تامین مالی.
- بازده سرمایه گذاریها و سود پرداختی که از مسیر تامین مالی میباشد.
- منظور از فعالیتهای عملیاتی، کارهایی هستند که میتوان آنها را مولد درآمد عملیاتی در واحدهای تجاری دانست.
- برخی از مثالهایی که میتوان برای جریانهای نقدی ناشی از فعالیتهای عملیاتی بیان کرد عبارتند از: دریافتهای نقدی که میتوانند از طریق فروش کالا یا خدمات دریافت شوند، پرداختهای نقدی که به فروشندگان خدمات و کالاها ارائه میشوند و غیره.
استاندارد شماره ۲ حسابداری در قالب یک فایل پی دی اف با ۳۸ صفحه ارائه میشود که میتوانید از طریق این لینک، آن را دانلود کنید. همچنین علاقمندان میتوانند توضیحات بیشتر راجع به دیگر استانداردها را در سایت ما مطالعه کنند.
اگر شما کاربران به موضوعات تامین اجتماعی و مالی علاقمند هستید میتوانید مقالات سایت شخصی من، علی ط ساکی را دنبال نمایید. همچنین برای خدمات مرتبط به مالیات و مشاوره پیرامون آن، تیم ما آماده ارائه خدمات به شما است.