قوانین اشتغال نوجوانان طبق قوانین کار و تامین اجتماعی
اشتغال نوجوانان طبق قوانین کار و تامین اجتماعی چگونه است؟ آیا همه افراد می توانند با هر سنی کار کنند؟ در ادامه این مطلب قصد داریم به صورت کامل به مواد قانونی که مرتبط به قانون کار نوجوانان هستند بپردازیم. قابل ذکر است که اشتغال افراد زیر ۱۵ سال ممنوع بوده و برای نوجوانان (۱۵-۱۸ سال) با شرایطی ممکن است.
بررسی اشتغال نوجوانان طبق قوانین کار و تامین اجتماعی
نوجوانان از جمله گروه هایی هستند که با توجه به محدودیت سنی، فیزیکی و روحی خود قوانین کار خاص خودشان را دارند. معمولا کار برای نوجوانان در بسیاری از کشورها به صورت رسمی ممنوع است و یا با محدودیت های بسیاری قابل انجام می باشد. در ایران برای این دسته از افراد قوانین زیر مطرح شده اند:
- برای نوجوانان، ماده ۷۹ قوانین کار اعلام کرده است که استفاده از کسانی که زیر ۱۵ سال هستند، ممنوع می باشد. براین اساس تمام کسانی که تا ۱۵ سال تمام هستند، نباید مشغول به کار رسمی شوند.
- از نظر قانونی کارگر صغیر کسی است که زیر ۱۵ سال سن تمام قرار دارد. ماده ۸۰ قانون کار می گوید کارگری که سنش بین ۱۵ – ۱۸ سال تمام باشد، کارگر نوجوان نامیده می شود.
- منع کارگران صغیر از مشاغل می تواند به دلایل مختلفی وابسته باشد. از زیان آور بودن آن حرفه برای جنبه اخلاقی گرفته تا فیزیکی و روحی.
نکته: آنچه برای اشتغال نوجوانان طبق قوانین کار و تامین اجتماعی بیان شده است، در ماده ۷۹ قرار دارد که به کارگماردن کارگران زیر ۱۵ سال را ممنوع کرده است. با این حال در این قانون، کارگران نوجوان ممنوع نشده اند اما شرایطی درنظر گرفته شده است.
دیگر مقررات اشتغال نوجوانان چیست؟
از قوانین مرتبط به اشتغال نوجوانان طبق قوانین کار و تامین اجتماعی که وجود دارند، می توان گفت:
- طبق ماده ۸۰ قانون کار، سازمان هایی که برای استخدام کارگر نوجوان (افراد ۱۵ – ۱۸ سال) اقدام می کنند، می بایست توسط سازمان تامین اجتماعی مورد آزمایش قرار بگیرند.
- بنابر ماده ۸۱ قانون کار، آزمایش های پزشکی کارگران نوجوان می بایست به صورت سالیانه تجدید شده و مدارک آن در پرونده استخدامی ضبط گردد. در این ماده، نظر پزشک جهت مناسب بودن کار برای نوجوان اهمیت دارد. کارفرما موظف خواهد بود با توجه به آن، امکانات خود را برای کارگر تغییر دهد.
- با توجه به ماده ۸۲ قانون کار، کارگران نوجوان نیم ساعت کمتر از ساعت کاری کارگران معمولی فعالیت می کنند. استفاده از این مزیت براساس توافق کارفرما و کارگر انجام خواهد شد.
- با توجه به ماده ۸۳ قانون، ارجاع کارهای اضافی اعم از انجام کارهای زیان آور، اضافه کاری در شب، حمل بار با دست و بدون استفاده از وسایل ممنوع هستند.
- با توجه به ماده ۸۴ قانون کار، نوجوانان با حداقل سن ۱۸ سال تمام می توانند در مشاغلی که از نظر اخلاقی برای سلامتی آنها زیان آور است اقدام کنند. تشخیص این امر می بایست توسط وزارت کار و امور اجتماعی انجام شود.
شما کاربران می توانید مقالات بیشتر در موضوعات حسابداری، مالیاتی، تجارت و سایر قوانین تامین اجتماعی را در سایت شخصی من، علی ط ساکی کنید.