بررسی بازار کار حسابداری + آینده آن
بررسی بازار کار حسابداری را در این مقاله با درک و فهم این حرفه، ماهیت آن، انواع مشاغل حسابداری و بررسی آینده کاری آن بیان می کنیم. حسابداری حرفه ای است که نیاز جامعه حتی در یک کسب و کار شخصی و کوچک به آن حس می شود. با تنوع رشته ها و مشاغل مختلف در این حوزه، شما می توانید فرصت های کاری بسیاری را در آن مشاهده کنید.
بررسی بازار کار حسابداری
حسابداری حرفه ای است که از گذشته های بسیار دور تاکنون مورد توجه بوده است. این موضوع به خصوص در چند دهه قبل به جهت اهمیت موضوع مالیات و گذر از بحران های اقتصادی اهمیت بیشتری یافته و اکنون بخشی جدایی ناپذیر از ساختار هر مجموعه می باشد. همانگونه که در عصر حاضر با افزایش نفوذ اینترنت شاهد تحول کسب و کارها و اضافه شدن بخش های دیجیتال مارکتینگ، سئو و شبکه های اجتماعی به شرکت ها هستیم، حسابداری نیز جایگاه قدیمی تر و مهمی دارد.
در بررسی بازار کار حسابداری بهتر است با ماهیت این حرفه آشنا شوید. حقیقت این علم به موضوع گردآوری و نظم و ترتیب بخشیدن به امور و اسناد مالی باز می گردد. به همین جهت هرجایی که فعالیتی اقتصادی انجام گردد، وجود یک حسابدار الزامی خواهد بود. با درک این مفهوم به راحتی می توان فهمید که نیاز جامعه، کسب و کارها، مدیران و فعالین اقتصادی به این حرفه وجود دارد.
انواع مشاغل مرتبط به حسابداری
برای بررسی بازار کار حسابداری همچنین می توان به انواع آنها اشاره کرد که دانش آموزان می توانند در گرایش های مورد علاقه خود به آنها ورود پیدا کنند:
- حسابداری مالی.
- حسابداری صنعتی.
- حسابداری مالیاتی.
- حسابداری دولتی.
- حسابداری بیمه.
- حسابداری بانک.
همچنین جالب است بدانید که شغل حسابرسی نیز زیر شاخه ای از حسابداری تلقی می شود. شما می توانید در این حرفه به صورت یک حسابرس داخلی یا خارجی فعالیت کنید.
بسته به سطح تحصیلات و سابقه کاری، مشاغل حسابداری درجه بندی های مختلفی دارند. در نتیجه امکان رشد و افزایش درآمد در این حرفه وجود دارد. مثلا می توان به کارشناس حسابداری، حسابدار ارشد، مدیر مالی، مدیر ارشد مالی و غیره اشاره کرد.
آینده بازار کار چگونه است؟
در بررسی بازار کار حسابداری می بایست به آینده این شغل نیز توجه کنیم. تغییر و تحولاتی که همواره در طول زمان رخ داده اند، تغییراتی را ایجاد کردند. مثلا با روی کار آمدن کامپیوترها و نرم افزارها، تسلط بر حسابداری با کامپیوتر بیش از پیش اهمیت یافته است. همچنین با تمرکز و سخت گیری دولت ها برای اخذ مالیات و وضع قوانین مختلف، آگاهی از قوانین و تکالیف مالیاتی که مرتبط با حسابداری هستند نیز جزو وظایف بخش حسابداری تلقی می شوند.
با توجه به رشد و گسترش هوش مصنوعی برای بررسی بازار کار حسابداری می توان شاهد یکسری تغییرات دیگر در آینده بود که عبارتند از:
- اتوماسیون: بسیاری از کارهای تکراری مانند ورود داده ها به صورت نرم افزاری یا با هوش مصنوعی انجام می شود.
- تجزیه و تحلیل داده ها: تقاضای کار برای حسابدارانی که توانایی تجزیه و تحلیل داده ها را دارند، افزایش می یابد. هرچند هوش مصنوعی نیز در این حوزه ورود خواهد کرد.
- حسابداری مبتنی بر ابر: نرم افزارهای حسابداری مبتنی بر ابر یا cloud که امنیت، دسترسی و مزیت های متعددی دارند، محبوب تر خواهند شد.
شما کاربران می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در موضوعات حسابداری و مالیات، مقالات سایت شخصی من، علی ط ساکی را دنبال کنید.