تراز چیست؟

تراز چیست؟

مفهوم تراز

تراز چیست؟ اگر حسابدار جوان یا تازه کار هستید حتما این سوال برای شما پیش آماده است، من در این یادداشت به پاسخ این سوال پرداخته ام. تراز یعنی اینکه یک فهرستی از شرح حساب ها و ماندۀ آن ها؛ منتها چون ما در حسابداری مثل ترازو بدهکار و بستانکار داریم، ترازمان اصطلاحاً دو ستونی می شود. یعنی می شود شرح، ماندۀ بدهکار، ماندۀ بستانکار. مثلا یک آرتیکل با هم بزنیم: بانک ۱۰۰ تومان بدهکار و سرمایه ۱۰۰ تومان بستانکار.

یادتان باشد در ترازها حتماً جمع مانده ها باید برابر باشد. اصلاً به خاطر همین است می گوییم تراز. یعنی الان اینجا شما ببینید این دو تا اصطلاحاً با هم تراز شده اند. یک تراز چهار ستونی داریم. تراز چهار ستونی چه فرقی می کند؟ ما می آییم گردش طی دوره را هم به این اضافه می کنیم؛ یعنی مثلاً می گویم بانک در طی دوره ۱۵۰ تومان بدهکار شده، ۵۰ تومان بستانکار شده مانده اش.

تراز شش  و هشت ستونی

تراز شش ستونی چیست؟ به این گردش طی دوره یک سند افتتاحیه هم اضافه می کنیم؛ یعنی می گوییم بانک در طی دوره ۵۰ تومان بدهکار شده، ۵۰ تومان بستانکار شده. در سند افتتاحیه یعنی از سال قبل هم ۱۰۰ تومان داشته الان مانده اش ۱۰۰ تومان شده.

یک مورد دیگر هم داریم، تراز هشت ستونی. مثلاً ادارۀ مالیات می آید رسیدگی بکند می گوید: به من گردش یا تراز پاییز ۹۸ را بده و هشت ستونی هم بده. منظورش چیست؟ می گوید: شما بیا اول یک گردش بدهکار، بستانکار را تا ۳۱/۶/۹۸ به من بده. سند افتتاحیه را هم جدا به من بده. گردش طی دورۀ پاییز، یعنی ۱/۷/۹۸ تا ۳۰/۹/۹۸ هم جدا به من بده و مانده. این طوری می شود: بانکمان در قبل از این دورۀ پاییز ۲۰ تومان بدهکار شده، ۱۰ تومان بستانکار، سند افتتاحیه هم که قبلاً داشتیم ۱۰۰ تومان بدهکار بود، گردش طی دوره اش هم ۳۰ تومان و ۴۰ تومان، مانده اش ۱۰۰ تومان شد.

امیدوارم با خواندن این یادداشت مفهوم تراز را یاد گرفته باشید.

ویدیو

اگر از این یادداشت خوشتان آمد حتما تگ تازه کارها را دنبال کنید

لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3121
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.