جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط + لینک دانلود آن

جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط

جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط یکی از داده های بسیار مهم از سازمان امور مالیاتی است. کلیه اشخاص حقوقی و صاحبین مشاغل می بایست از طریق این جداول و مواد قانونی، نسبت به محاسبه هزینه استهلاک دارایی های خود اقدام کنند. این هزینه ها جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی به شمار می آید.

آشنایی با مفهوم استهلاک دارایی ها

یکی از پدیده هایی که می توانید آن را در زندگی روزمره خود به خصوص در بلند مدت مشاهده کنید، افت ارزش و کارایی است که یک کالا پس از گذشت مدت زمانی تجربه می کند. شما می توانید استهلاک را یک فاکتور برای سنجش مدت زمانی بدانید که دارایی شما در آن عمر مفیدی خواهد داشت. به عنوان مثال فرض کنید ماشینی را تهیه کرده اید که دارای مبلغ ۱ میلیارد بوده و می تواند تا ۱۰ سال عمر مفید داشته باشد. شما می بایست هر سال (با فرض عدم تغییر قیمت ها در ده سال)، چیزی در حدود ۱۰۰ میلیون تومان را به عنوان هزینه استهلاک درنظر بگیرید تا بتوانید ارزش آن ماشین را پس از گذشت ۱۰ سال حفظ کنید. چراکه ماشین هرسال به اندازه ۱۰۰ میلیون تومان از ارزش آن کاسته خواهد شد.

چنین مفهومی در حسابداری با سرشکن کردن قیمت تمام شده دارایی به سال های مفید آن مورد توجه قرار می گیرد. بنابراین شما در حسابداری تنها هزینه مربوط به خرید کالا را درنظر نمی گیرید؛ بلکه باید استهلاک دارایی های شرکت نیز محاسبه شود تا برای تنظیم هزینه استفاده از دارایی در صورت های مالی و محاسبه سود مجموعه به درستی عمل کنید.

حال که فهمیدید استهلاک چیست، می خواهیم ارتباط آن را با جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط بیان کنیم. توجه کنید که هزینه های استهلاک در حساب کاهنده استهلاک انباشته درج شده و در سمت راست ترازنامه درج می گردد.

آشنایی با جدول استهلاکات و مواد قانونی
آشنایی با جدول استهلاکات و مواد قانونی

جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط

ممکن است برای شما این سوال پیش آید که جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط چه ربطی به مالیات دارد. در این خصوص ابتدا باید بدانید که محاسبه هزینه های مربوط به استهلاک دارایی ها یکی از فرآیندهای بسیار مهم در حسابداری مالیاتی است؛ چراکه براساس حکم استهلاک ماده ۱۴۹ ق.م.م، چنین ارقامی می توانند جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی به شمار بیایند. با این وجود، محاسبه هزینه استهلاک می بایست با توجه به مقررات مربوطه که توسط سازمان امور مالیاتی در قالب جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط بیان شده است انجام گیرد. مواد قانونی مالیاتی مرتبط به این موضوع عبارتند از:

قوانین مالیاتی استهلاک

  • ماده ۱۴۹ ق.م.م اصلاحی ۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴: این قانون دارای ۱ ماده و ۲ تبصره می باشد. براساس آن، هزینه های استهلاک دارایی ها و تاسیس جزو هزینه های قابل قبول مالیاتی به شمار می آیند.
  • ماده ۱۵۱ ق.م.م: این ماده قانونی به موجب اصلاحیه قانون مالیات های مستقیم در تاریخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴ حذف شده است.

سازمان امور مالیاتی در بخشنامه ای به شماره ۷۸-۹۵-۲۰۰ مصوب تاریخ ۴ بهمن ماه سال ۱۳۹۵ مقررات و ضوابط اجرایی هزینه های استهلاک دارایی ها و هزینه های تاسیس مورد قبول سازمان مالیاتی را به همراه جدول دارایی های استهلاک پذیر منتشر کرده است. کلیه اشخاص حقوقی و صاحبین مشاغل موضوع ماده ۹۵ ق.م.م می بایست از طریق آنها برای محاسبه استهلاک دارایی های متعلق اقدام کنند.

نکته: توجه کنید که نرخ های تعیین شده در جدول استهلاکات و مواد قانونی مرتبط به عنوان بخشی از فرمول های محاسبه استهلاک می باشند. شما می توانید این جدول را به همراه مواد قانونی مرتبط آن از این لینک دانلود کنید. همچنین از شما کاربران دعوت می کنیم تا موضوعات بیشتر در مورد حسابرسی و مالیات را در وب سایت حسابگاه مشاهده کنید.

جدول استهلاکات ماده 149 ق.م.م اصلاحیه 31 تیرماه 1394
جدول استهلاکات ماده ۱۴۹ ق.م.م اصلاحیه ۳۱ تیرماه ۱۳۹۴
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3556
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که موضوع گوگل است Privacy Policy and Terms of Use.

من با این شرایط موافق هستم .