روش حسابداری از روی مدارک ناقص چگونه است؟

حسابداری از روی مدارک ناقص

حسابداری از روی مدارک ناقص چیست؟ شرایطی وجود دارند که مدارک حسابداری و مالی به صورت ناقص بوده و یا کم هستند. در این حالت باید برای ارائه گزارش‌های مالی معتبر و مناسب به مدیران و ذینفعان شرکت اقدام کرد که کار راحتی نیست. لازم است تدابیر مختلفی در نظر گرفته شود. در این مقاله به صورت اجمالی راجع به این موضوع صحبت می‌کنیم.

منظور از حسابداری از روی مدارک ناقص چیست؟

حسابداری علم ساماندهی و ترتیب دادن به داده‌ها است تا بتوان از حجم انبوهی از معاملات و تراکنش‌ها، اطلاعاتی قابل تحلیل را ارائه کرد. در رابطه با اینکه  حسابداری از روی مدارک ناقص چیست باید گفت شرایطی هستند که مدارک و مستندات مالی کمتری وجود داشته و لازم است تا صورت‌های مالی و گزارشات حسابداری تهیه شوند. در این حالت حسابدار از آنجایی که مسئولیت جمع آوری و درج داده‌ها را دارد، لازم است با دقت بیشتری عمل خود را انجام دهد.

مثلا در حسابداری از روی مدارک ناقص می‌توان از متدهای تخمین، استفاده از تجربیات قبلی و یا مدارکی که وجود دارند یا با کمک مهارت های تحلیلی اقدام کرد.

چالش‌های مختلفی در این قسمت برای حسابداری از روی مدارک ناقص وجود دارند که به شرح زیر هستند:

  • تخمین دقیق داده‌ها که یکی از مهم‌ترین چالش‌ها برای شما خواهد بود. در این حالت هرگونه اشتباه در داده‌ها منجر به خطا در خروجی گزارش‌های حسابداری و حسابرسی خواهد شد.
  • شفافیت و مستند سازی که برای جلوگیری از سوء تفاهم‌های احتمالی مهم است.
  • در نظر گرفتن استانداردهای حسابداری برای گزارش‌های ناشی از مدارک ناقص.
حسابداری مدارک ناقص
حسابداری مدارک ناقص

چگونه برای حسابداری با مدارک ناقص عمل کنیم؟

حال ممکن است این سوال مطرح شود که بگویید روند انجام حسابداری از روی مدارک ناقص چیست؟ در این رابطه می‌توان به مراحل زیر اشاره کرد که عبارتند از:

مراحل و نحوه انجام آن

  • جمع آوری اطلاعات موجود: بدیهی است که در قدم اول باید برای جمع کردن اطلاعات، مستندها و مدارکی اقدام کرد که در حال حاضر وجود دارند. مثلا صورتحساب‌های بانکی، رسید‌ها، فاکتورها و غیره. همچنین شما می‌توانید در این پروسه از کارکنان و مدیریت نیز برای استخراج داده‌ها استفاده کنید.
  • بررسی مدارک: در قدم بعدی لازم است تا روندها و الگوهای مالی نیز مورد بررسی قرار گرفته و تطبیق مدارک حسابداری یا مالیات با اطلاعات دیگر مثلا با داده‌های حسابدار قبلی مورد ارزیابی قرار گیرند.
  • تخمین داده‌ها: روش‌های آماری وجود دارند که می‌توانید از آنها برای تخمین ارقام داده‌ها و اطلاعات استفاده کنید که به مدیریت مالی نیز کمک می‌کنند.
  • ثبت و تنظیم اطلاعات: پس از انجام این کارها دیگر شما می‌توانید برای اقداماتی نظیر ثبت اطلاعات بدست آمده و نیز تنظیم صورت‌های مالی و غیره اقدام کنید.
  • مستند نمودن گزارش‌ها: حال باید برای آنکه شفافیت بیشتری در راستای حسابداری از روی مدارک ناقص ایجاد گردد، نسبت به مستند سازی آنها اقدام گردد. در این قسمت باید توضیحات کامل برای مدیران و دیگر ذینفعان به جهت تکمیل اطلاعات راجع به ناقص بودن مدارک ارائه گردند.

اگر شما هم به مباحث مالی، قوانین کار و تامین اجتماعی علاقمند هستید، می‌توانید مقالات سایت شخصی من، علی ط ساکی را دنبال کنید.

انجام حسابداری از روی مدارک ناقص
انجام حسابداری از روی مدارک ناقص
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=4343
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.