ریاضیات مالی چیست؟ + مباحث آموزشی و کاربردهای آن

ریاضیات مالی

ریاضیات مالی چیست؟ یکی از شاخه ها از علم ریاضیات که به تحلیل مسائل مالی به خصوص در بخش قیمت گذاری و مدل سازی می پردازد، ریاضیات مالی نام دارد. در این مقاله می خواهیم راجع به این رشته تحلیلی و مهم صحبت کنیم و مقدمه ای بر ریاضیات مالی را برای شما روایت نماییم.

آشنایی با ریاضیات مالی

امروزه رشد نظام اقتصادی در جنبه های مختلفی صورت گرفته است. از گسترش بازارها گرفته تا رقابتی شدن تولیدات داخلی و رشد سرمایه گذاری که توسط شهروندان معمولی نیز انجام می شود. چنین مباحثی باعث شده است تا نیاز به علوم مرتبط با مسائل مالی و اقتصادی افزایش یابد که یکی از مهم ترین مقوله های آموزشی در این حوزه، ریاضیات مالی است.

ریاضیات مالی از جمله شاخه های درسی است که مباحث آن مرتبط با بازارهای مالی بوده و به عنوان بخشی از علم ریاضیات کاربردی شناخته می شود. همچنین می توان گفت درس ریاضیات مالی با مبانی اقتصاد مالی رابطه نزدیکی داشته و تئوری های آن مرتبط هستند.

در کل این رشته آموزشی، یک سلسله مباحث برای کسانی است که علاقه زیادی به کاربردهای ریاضی داشته و می خواهند قوانین و اصول مرتبط با بازارهای مالی را آموزش ببینند. این نوع دروس با محتواهای مدل سازی، دیفرانسیل و نیز مشتق جزئی همراه می باشد. علاقمند می توانند رشته ریاضی مالی را در مقطع کارشناسی ارشد دنبال کنند.

کاربرد ریاضیات مالی

از جمله کاربردهایی که می توان با فراگیری درس ریاضیات مالی در حسابداری و حسابرسی بیان کرد، عبارتند از:

  • تحلیل مسائل مالی با کمک فرآیندهای تصادفی و نیز روش های احتمالاتی.
  • امکان حل مسئله های مالی که می توانید آنها را با تحلیل داده ها و یا روش های آماری انجام دهید.
  • امکان یادگیری نرم افزارهای مالی که می توانید در کنار روش های محاسباتی در این رشته از آنها استفاده کنید.
  • امکان ارائه خدمات در مبادلات مالی که شامل قراردادهای خرید مدت دار، سرمایه گذاری ها، قراردادهای بیع متقابل، مبادلات نفتی و غیره هستند.
ریاضیات مالی چیست؟
ریاضیات مالی چیست؟

آینده شغلی و مباحث آموزشی ریاضی مالی

ممکن است این سوال برای شما هم مطرح شود که در دروس این رشته به چه مباحثی پرداخته شده و مورد تحقیق قرار می گیرند. در این خصوص می توان به ۹ مورد اشاره کرد که برخی از مهم ترین های آن عبارتند از: مدل سازی سبد مالی، روش های حل معادلات دیفرانسیل جزئی، تحلیلی و عددی، مدل سازی ریسک، استراتژی منظم سازی، نظریه کنترل بهینه.

کسانی که در این زمینه تحصیل می کنند، قادرند آموزه های خود را در ۳ بخش اقتصاد، مدیریت و مدیریت مالی و نیز ریاضی تکمیل نمایند. با توجه به فراگیری این اطلاعات، آنها می توانند در مشاغل و جایگاه هایی از جمله بانک ها، بازار سهام، موسسات سرمایه گذاری، قسمت مالی در سازمان ها و ادارات دولتی و خصوصی، شرکت های بیمه و نیز کارگزاری ها فعالیت کنند.

واحدهای درسی اصلی این رشته عبارتند از: نرخ بهره، عوارض تورم، فرآیند معاملات ارزی خارجی، کنترل و بهینه سازی تصادفی، گزینش حقیقی، تقسیم انرژی و تحلیل ریسک و رویدادهای بعید. شما کاربران می توانید برای آموزش و مطالعه یادداشت های بیشتر در موضوعات مالی، مالیات و اقتصاد، مجموعه مقالات سایت ما را در بخش بلاگ دنبال کنید.

آشنایی با مباحث آموزشی ریاضیات مالی
آشنایی با مباحث آموزشی ریاضیات مالی
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3538
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.