صفر تا صد آنچه باید در مورد شورای عالی مالیاتی بدانید

شورای عالی مالیاتی

شورای عالی مالیاتی یکی از مراجع مهم در سازمان امور مالیاتی بوده که ۴ وظیفه مهم به آن محول شده است. این مجموعه از ۲۵ فرد متخصص در امور اقتصادی، مالیاتی، حسابداری و حسابرسی تشکیل می شود. در این مقاله با ما همراه باشید تا به معرفی این اداره، اختیارات و نکات مهم پیرامون آن بپردازیم.

شورای عالی مالیاتی چیست؟

مراجعه به شورای عالی مالیاتی به عنوان مرحله سوم در بررسی اختلافات مالیاتی بین مودی و ممیز به شما می آید. ممکن است این سوال برای شما مطرح شود که این شورا چیست و از چه کسانی تشکیل شده است. در این خصوص باید بدانید که شورای عالی مالیاتی یک مرجع برای رسیدگی صرفا به درخواست های مالیاتی است. این شورا در حالتی کاربرد دارد که مودی، رایی را که هیات حل اختلاف صادر کرده، قبول نکند. هر مودی می تواند در زمان عدم پذیرش رای هیات حل اختلاف، زمانی که قوانین و مقررات در این هیات رعایت نگردند و نیز هنگامی که جریان رسیدگی به پرونده مالیاتی چنین افرادی ناقص بماند، به این شورا مراجعه کنند.

در کل یک شورای عالی مالیاتی، شامل ۲۵ فرد است که از بین متخصصین امور حسابداری، حقوقی، حسابرسی مالی و نیز کسانی که در امور اقتصادی فعالیت دارند تشکیل می شود. تعداد ۱۵ نفر از این افراد کسانی هستند که در وزارت امور اقتصادی و دارایی کار کرده اند و حداقل ۶ سال سابقه کار در آنجا را دارند. قابل ذکر است که اعضای این شورا، توسط وزیر اقتصاد و دارایی تعیین می گردند.

آشنایی با شورای عالی مالیاتی
آشنایی با شورای عالی مالیاتی

دیگر اطلاعات مهم در مورد شورا

برای آنکه با شورای عالی مالیاتی بیشتر آشنا شده و اطلاعات کامل تری از ساختار، وظایف و عملکرد آنها داشته باشید، می توان به موارد زیر نیز اشاره نمود که عبارتند از:

  • اعضای شورای مالیاتی دارای دوره عضویت ۳ ساله هستند. همچنین قابل ذکر است که آنها در طول این دوره قابل تغییر نخواهند بود. (به جز در موارد خاص مثلا خودشان درخواست بدهند).
  • این شوراها دارای ۸ شعبه هستند و هر شعبه نیز از ۳ نفر تشکیل شده است.
  • رئیس شورای عالی مالیاتی مستقیما از سوی وزیر امور اقتصادی منصوب می گردد.
  • رئیس و اعضای شعب این شورا توسط رئیس شورای عالی مشخص می شوند.

وظایف شورای عالی مالیاتی

در انتها راجع به وظایف و اختیاراتی که این مجموعه دارد می توان به ۴ مورد اصلی اشاره نمود که عبارتند از:

  • تدوین آیین نامه و بخش نامه های مرتبط در راستای اجرای قانون مالیات مستقیم.
  • اظهار نظر و مطالعه در مورد شیوه های اجرای قوانین مالیاتی همچنین این افراد اختیار حذف، تغییر و اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی را دارند.
  • اظهار نظر در مورد مسائل مالیاتی و موضوعات مرتبط که از سوی ۲ مقام یعنی وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس کل سازمان امور مالیاتی به آنها ارجاع می شود.
  • رسیدگی به رای هایی که توسط هیئات حل اختلاف مالیات قانونی صادر شده اند. این رای ها از نظر رعایت قوانین و نیز نقض رسیدگی به اعتراض مودیان بررسی می شود.
آشنایی با دیگر اطلاعات در مورد شورای عالی مالیاتی
آشنایی با دیگر اطلاعات در مورد شورای عالی مالیاتی
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3635
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.