قانون اساسی ایران چیست؟ + بندهای مهم آن

قانون اساسی ایران چیست

قانون اساسی ایران چیست؟ همانند حرفه هایی همچون حسابرسی یا حسابداری که برمبنای یکسری چارچوب ها فعالیت می کنند، مملکت داری نیز فارغ از تمام قوانین کوچک، شامل یک قانون یا چارچوب کلی می شود که به آن قانون اساسی می گویند. این قانون در ایران کنونی اولین بار در فروردین ماه سال ۱۳۵۸ ایجاد و مجددا در سال ۱۳۶۸ اصلاح و بازنگری گردید. محتوای قانون اساسی ایران شامل موضوعاتی همچون زبان، پرچم، حقوق ملت، حکومت، قوه ها، حق حاکمیت ملت، صدا و سیما، سیاست خارجی، رهبر، شورای عالی امنیت ملی و بازنگری در قانون اساسی می باشد. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق تر این موضوع بپردازیم.

قانون اساسی ایران چیست؟

در تعریف کوتاهی برای آنکه بگوییم قانون اساسی ایران چیست؟ باید بدانید این قانون، راس مقررات یک کشور است که در سلسله مراتب قانونی، بالاترین اولویت و مرتبه را به خود اختصاص داده است. قانون اساسی، یکی از مهم ترین موضوعاتی است که می توانید از طریق آن چارچوب های کلی برای مملکت داری، شیوه حکومت کردن و اداره کشور یا آزادی های مشروع افراد را در یک کشور بررسی کنید. این قانون برای نظم دهی به امور مملکت داری و زیر شاخه های آن و حتی زندگی فردی افراد ضروری بوده و معمولا قوانینی تحت عنوان “متمم قانون اساسی” هر چند سال یکبار به آن اضافه می گردد.

در مورد اینکه قانون اساسی ایران چیست؟ نیز باید بگوییم قانونی است که نخستین بار در دودمان قاجاریه به تصویب رسیده است. سپس در سال ۱۳۵۸ به عنوان قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران با نظر مردم اعلام شد. همچنین لازم است بدانید که قانون اساسی پس از ۱۰ سال به صورت اصلاح شده به رسمیت شناخته شد.

قانون اساسی ایران
قانون اساسی ایران

بندهای مهم قانون اساسی ایران

حال برای آنکه درک درستی از اینکه قانون اساسی ایران چیست؟ داشته باشید، می خواهیم برخی از بندهای آن را برای شما بیان کنیم که عبارتند از:

  • اصل ۱۹: مردم ایران فارغ از هرگونه قوم و قبیله، زبان و رنگ، نژاد و و مانند اینها از حقوق یکسان برخوردار اند. هیچ کدام از این موارد سبب امتیاز نخواهد شد.
  • اصل ۲۳: تفتیش عقاید براساس این قانون ممنوع می باشد. با توجه به مطالب این اصل، حق اینکه فردی به خاطر داشتن یک عقیده مورد تعرض یا مواخذه قرار گیرد، قانونی نیست.
  • اصل ۲۵: فعالیت های مذکور مگر در راستای اجرای قانون ممنوع می باشد: ضبط و فاش کردن مکالمات تلفنی، بازرسی و نرساندن نامه ها، سانسور، عدم مخابره و نرساندن اطلاعات، استراق سمع، تجسس.
  • اصل ۲۸: در این قانون، هر فرد مگر به مخالفت اسلام، حقوق دیگران و مصالح عمومی، حق دارد هر شغلی را انتخاب کند. همچنین دولت موظف شده است تا امکان اشتغال به کار و شرایط مساوی را برای رسیدن به مشاغل فراهم نماید.
  • اصل ۳۰: دولت موظف می باشد تا در خصوص رساندن تحصیلات همه ملت تا پایان دوره متوسطه، تحصیلات رایگان و شرایط آن را فراهم سازد. همچنین طبق این اصل دولت موظف شده است تا خودکفایی کامل کشور در وسایل تحصیلی، آن را گسترش دهد.

همچنین باید بدانید که قانون اساسی ایران دارای ۱۷۷ اصل بوده و در ۱۴ فصل تنظیم شده است. شما کاربران می توانید برای مشاهده مطالب بیشتر در حوزه مالیات و قوانین، مطالب بلاگ ما را دنبال کنید.

بندهای مهم قانون اساسی
بندهای مهم قانون اساسی
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3588
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.