آشنایی با مالیات شرکتهای تازه تاسیس

مالیات شرکتهای تازه تاسیس

مالیات شرکتهای تازه تاسیس کدامند؟ در حالت کلی شرکت های تازه تاسیس همانند دیگر شرکت ها باید برای پرداخت ۴ نوع مالیات پس از راه اندازی کمپانی خود اقدام کنند. در ادامه این مطلب به بررسی این مالیات ها می پردازیم و شما را با برخی از تکالیف مرتبط به این مجموعه ها آشنا می کنیم.

مالیات شرکتهای تازه تاسیس چگونه است؟

حتما شما هم به عنوان یک شخص حقیقی به فکر راه اندازی شرکت برای گسترش کسب و کار خود بوده اید. یکی از مسائل مهمی که باید پیرامون انجام این کار به آن توجه کرد، مالیات شرکتهای تازه تاسیس است که قوانین مهمی پیرامون آن وجود دارند. ابتدا باید بدانید که شرکت های تازه تاسیس موظف هستند برای آغاز فعالیت اقتصادی خود، در سازمان امور مالیاتی ثبت نام کنند. برای انجام این کار باید نسبت به تشکیل پرونده حقوقی در نظام مالیاتی اقدام شود.

در قدم بعدی برای انجام تکالیف مالیات شرکتهای تازه تاسیس، می بایست برای پرداخت حق تمبر یا مالیات بر سرمایه اقدام شود. مقدار این مالیات برابر با ضرب عدد ارزش اسمی سهام در عدد ۰.۵/۱۰۰۰ است. قابل ذکر است که این مالیات برای شرکت هایی که افزایش سرمایه می کنند تا ۲ ماه از تاریخ ثبت الزامی است.

از آنجایی که یکی از مهم ترین تکالیف مالیات شرکتهای تازه تاسیس، نگهداری و ارائه اسناد مالی است، این شرکت ها باید برای پلمپ دفاتر قانونی خود اقدام کنند. همچنین این سازمان ها می بایست برای پرداخت مالیات کارکنان خود، نسبت به ارسال لیست مالیات حقوق کارکنان اقدام نمایند. این تکلیف براساس قوانین مالیاتی و ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم است که تا پایان ماه بعدی باید به سازمان ارسال گردد.

مالیات شرکتهای تازه تاسیس
مالیات شرکتهای تازه تاسیس

دیگر انواع تکس های شرکت های نوپا

در پروسه مالیات شرکتهای تازه تاسیس باید به ارسال اظهارنامه های مالیاتی نیز اقدام گردد که در این بخش باید به ۲ مورد مهم اشاره نمود:

  • اظهارنامه ارزش افزوده: اگر شرکت شما به هرنحوی نسبت به تولید کالا یا ارائه خدماتی که مشمول مالیات ارزش افزوده هستند اقدام می کنید، می بایست اظهارنامه آن را ارسال نمایید. در این حالت باید حداکثر تا ۱۵ روز پس از اتمام هر فصل، اظهارنامه مربوطه را به سازمان ارسال کرد. همچنین مهلت تسویه این نوع مالیات شرکتهای تازه تاسیس تا ۱ ماه پس از اتمام فصل تعیین شده است.
  • اظهارنامه مالیات بر درآمد: همانند اشخاص حقیقی که ملزم به پرداخت مالیات هستند، این شرکت ها هم باید برای پرداخت مالیات اقدام کنند. شرکت موظف است تا ۴ ماه پس از اتمام دوره مالی خود، نسبت به ارسال اظهارنامه مالیات بر درآمد از طریق سامانه مودیان اقدام کند. مقدار مالیات شرکتهای تازه تاسیس همانند سایر کمپانی ها، ۲۵% بر درآمد پس از کسر هزینه های قابل قبول مالیاتی است.

پس در یک جمع بندی باید گفت مالیات شرکتهای تازه تاسیس شامل مالیات بر سرمایه، مالیات بر درآمد، مالیات تکلیفی (مثل مالیات حقوق کارمندان) و نیز مالیات بر ارزش افزوده هستند.

شما کاربران می توانید برای مشاهده اطلاعات بیشتر راجع به مالیات شرکت ها و مسائل حسابداری، مقالات سایت شخصی من، علی ط ساکی را دنبال کنید.

مالیات شرکتهای تازه تاسیس چگونه محاسبه می شود
مالیات شرکتهای تازه تاسیس چگونه محاسبه می شود
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3860
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.