آشنایی با مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م

مالیات محاکم خاص ماده 103 ق م م

مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م ماده قانونی در مورد وکلای دادگستری و وکلا در این مراجع مشخص شده است که فعالیت آنها در محاکم اختصاصی می باشند. این قانون نخستین بار در ۳ اسفندماه سال ۱۳۶۶ تصویب شده و از فروردین سال ۱۳۶۷ لازم الاجرا شد. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا بیشتر راجع به این مورد از قوانین مالیاتی صحبت کنیم.

مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م چیست؟

وکالت از جمله مشاغلی است که وکلا باید مالیاتی را در ازای خدماتی که ارائه می کنند، پرداخت نمایند. درج رقم حق الوکاله باید در وکالتنامه های این افراد انجام شده تا مالیات آنها نیز براساس آن مشخص باشد. آنچه که مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ بیان می کند آن است که معادل ۵ درصد از علی الحساب مالیاتی روی وکالت نامه، تمبر الصاق و ابطال نمایند. بنابراین می توان گفت وکلای دادگستری باید در ازای هر حق الوکاله دریافتی، ۵% از آن را در حالت علی الحساب به اداره مالیات بپردازند.

در این ماده برای حالتی که موضوع وکالت مالی نبوده و تعیین بهای قانونی الزامی نیست، میزان پنج درصد بابت علی الحساب مالیاتی معادل ۵% حداقل حق الوکاله درنظر گرفته شده است. جالب است بدانید بنابر تبصره ۱ این ماده، در صورتی که قوانین مذکور رعایت نشوند، وکالت وکیل در مراجع و دادگاه ها مورد قبول نمی باشد. البته وکالت های مرجوعه که نیاز به ابطال تمبر روی وکالت نامه ندارند، مستثنی است.

یکی دیگر از موضوعاتی که در مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م بیان شده است، کسر ۵ درصد از وجوه حق الوکاله به این افراد است. این کار باید توسط وزارتخانه ها و نیز موسسات دولتی انجام گردد. همچنین بابت علی الحساب مالیاتی، وکیل باید در مدت ۱۰ روز به اداره امور مالیاتی که در محل آنها است مراجعه نماید. اگر شما هم به مباحث حسابداری و مالی علاقمند هستید، حتما مقالات علی ط ساکی را دنبال کنید. همچنین اگر نیازمند خدمات مالی هستید یا مشاوره مالیاتی نیاز دارید به حسابگاه مراجعه کنید.

مالیات خاص ماده 103 ق م م
مالیات خاص ماده ۱۰۳ ق م م

جدول وصول حق تمبر وکلا مطابق آخرین اصلاحیه ماده ۱۰۳ ق م م

با توجه به آخرین اصلاحیه ای که در بخش نامه شماره ۷۷۸۹۹ ت ۵۹۷۲۷ه/۱۴۰۱ ۵/۹ مربوط به مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م جایگزین نصاب های بند “د” این ماده قانونی شده اند، می توان به جدول زیر اشاره کرد:

مقدار حق الوکاله در جلسات هیات های حل اختلافمبنای محاسبه و وصول حق تمبر وکلای مالیاتی
تا مبلغ ۴۰ میلیون تومان۵ درصد
تا مبلغ ۱۲۰ میلیون تومان (مابه الاختلاف)۴ درصد نسبت به مازاد ۴۰ میلیون تومان
از ۱۲۰ میلیون تومان مابه الاختلاف به بالا۳ درصد نسبت به مازاد ۱۲۰ میلیون تومان

در مورد آخر معادل ۵ درصد آن تمبر باطل خواهد شد. این میزان حق الوکاله ها مربوط به دعاوی و اختلافات مالی است که تعرفه خاصی روی آنها اعمال نشده است. معمولا این اختلافات در مراجع غیر قضایی مورد بررسی قرار می گیرند. قوانین مذکور برای اشخاص وکیل در مراجع مشخص شده علاوه بر وکلای دادگستری نیز صدق می کند.

نکته: در صورتی که دادگاه ها حق الوکاله را تغییر دهند، مدیران دفاتر آنجا موظف هستند تا میزان قطعی حق الوکاله نهایی را به اطلاع برسانند. این کار برای محاسبه مابه التفاوت الزامی است. شما کاربران می توانید مقالات بیشتر با موضوع تجارت، تامین اجتماعی، قوانین حسابداری و مالیات را در سایت ما دنبال کنید.

جدول محاسبه وصول مالیات حق تمبر مالیات محاکم خاص ماده 103 ق م م
جدول محاسبه وصول مالیات حق تمبر مالیات محاکم خاص ماده ۱۰۳ ق م م
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3719
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.