مرخصی استعلاجی چیست؟ + شرایط آن

مرخصی استعلاجی چیست

مرخصی استعلاجی چیست؟ با توجه به قوانین کار می‌توان ۱۰ مدل مرخصی را تعریف کرد که برای شرایط مختلف پیش بینی شده‌اند. در این مقاله می‌خواهیم راجع به یکی از مدل‌های مهم آن در شرایط بیمار شدن صحبت کنیم که به نام مرخصی استعلاجی شناخته می‌شود.

مرخصی استعلاجی چیست؟ + مثال

قانون کار شرایط مختلفی را برای کارمندان و کارگران پیش بینی کرده که یکی از آنها، مرخصی گرفتن است. زمانی که شما بیمار شوید و توانایی کار کردن نداشته باشید، می‌توانید از قانون استعلاجی تامین اجتماعی استفاده کنید. با این حال، اخذ این نوع مرخصی‌ها همواره یک دغدغه هم برای کارگر و نیز کارفرما می‌باشد.

در پاسخ به اینکه مرخصی استعلاجی چیست باید بگوییم همانطور که از نام آن نیز پیداست، دوره استراحتی می‌باشد که فرد از آن تا زمان پایان بیماری خود استفاده می‌کند. پس از بازیابی سلامتی، می‌تواند به کار بازگردد. بنابر ماده ۵۹ قانون تامین اجتماعی، همه کارکنان در بخش‌های دولتی و خصوصی می‌توانند در صورت عدم توانایی اشتغال به کار، این نوع مرخصی را دریافت نمایند.

قابل ذکر است که هم در نوع مرخصی استعلاجی و نیز استحقاقی، حقوق کارگر پابرجا می‌باشد. به همین خاطر مهم است که در حسابداری، تعداد روزهای مرخصی نیز در نظر گرفته شوند. زمانی که فرد قصد دارد استفاده از مرخصی استعلاجی را بیان کند، باید مشغول کار بوده و یا در زمان مرخصی استحقاقی باشد.

برای اینکه بتوانید از این نوع مرخصی استفاده کنید، باید گواهی پزشک را به همراه شرح دقیق بیماری ارائه دهید.

مرخصی استعلاجی
مرخصی استعلاجی

قوانین مرتبط با مرخصی استعلاجی

حال ممکن است این سوال برای شما پیش آید که قوانین مرتبط با مرخصی استعلاجی چیست؟ در پاسخ می‌توان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:

  • توجه کنید که اگر کارگر از مرخصی استعلاجی استفاده کند، این موضوع منجر نمی‌شود که از زمان مرخصی استعلاجی وی کاسته شود.
  • طبق ماده ۷۴ قانون کار، میزان زمان مرخصی استعلاجی جزو سابقه کاری فرد و بازنشستگی وی به شمار می‌آید.
  • با توجه به ماده ۶۲ قانون تامین اجتماعی، فرد در زمان این نوع مرخصی قادر است بخشی از حقوق خود را دریافت کند.
  • پرداخت حقوق فرد در زمانی که در بیمارستان بستری نشود، تا سه روز به عهده کارفرما و از روز چهارم بر عهده بیمه تامین اجتماعی است.

حال که فهمیدیم مرخصی استعلاجی چیست، باید بدانید که افراد می‌توانند با داشتن ۲ شرط، امکان گرفتن غرامت را نیز از بیمه تامین اجتماعی داشته باشند.

  • اول اینکه فرد تحت پوشش بیمه، به دلیل حوادث، تحت درمان قرار گیرد.
  • دوم آنکه در زمان استراحت یا مراقبت و بستری شدن طبق نظر پزشک، شرایط سلامت آنها استعلاجی باشد.

نکته: اگر نمی‌دانید حداکثر زمان استفاده از مرخصی استعلاجی چیست؟ باید بگوییم این نوع مرخصی باید:

  • در حالت متوالی، کمتر از ۷ روز باشد.
  • در سال بیشتر از ۱۵روز نشود.

در صورتی که بیشتر از این مقدار باشد، باید گواهی پزشک معتمد تامین اجتماعی دریافت گردد. در حالتی که این مرخصی بیش از ۶۰ روز باشد، برای حسابرسی نیاز به نظر کمیسیون شورای پزشکی است.

اگر شما کاربران به مقالات مدیریت مالی، قوانین کار و مالیات علاقمند هستید، می‌توانید پست‌های بلاگ سایت شخصی من، علی ط ساکی را دنبال کنید. اگر سوالی در موضوع حسابداری دارید، از پرسش از مربی بازدید بفرمایید.

قوانین مرخصی استعلاجی
قوانین مرخصی استعلاجی
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=4315
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.