معافیت های شرکت های دانش بنیان چیست؟ چه مزیت هایی از سوی دولت برای حمایت از این شرکت ها درنظر گرفته شده اند؟ در این مقاله با ما باشید تا به بررسی این معافیت ها به صورت کامل بپردازیم.
معافیت ها برای شرکت های دانش بنیان چیست؟
شاید برای شما هم این پرسش ایجاد شده باشد که شرکت های دانش بنیان با حمایت دولت، از چه معافیت هایی برخوردار هستند؟ در این خصوص ابتدا اجازه دهید بگوییم شرکت دانش بنیان خود به ۵ دسته تقسیم می شوند و شامل موسساتی هستند که خصوصی یا تعاونی بوده و در جهت افزایش ثروت و علم، توسعه اقتصادی برپایه دانش و نیز تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه خود فعالیت می کنند. قانون حمایت از این شرکت ها در آبان ماه سال ۱۳۸۹ با ۱۳ ماده و ۶ تبصره تعریف شده است.
معافیت های شرکت های دانش بنیان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعریف شده اند. می توان آنها را به دسته بندی های زیر تقسیم نمود که عبارتند از:
- معافیت پرداخت ضرایب حق بیمه قراردادها: با توجه به تفاهمی که میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان تامین اجتماعی منعقد شده است، زین پس قراردادهای شرکت های دانش بنیان که در حوزه تولید کالاها و خدمات کار می کنند، از پرداخت حق بیمه معاف هستند.
- معافیت سربازی: در این بخش، معافیت سربازی دانش بنیان در قالب امریه انجام می شود. قانون امریه این امکان را به دانشجویان فارغ التحصیل ارائه می کند که در شرکت ها و سازمان ها فعالیت تخصصی خود را ادامه دهند.
نکته: با توجه به ابلاغیه جدید ستاد کل نیروهای مسلح، امکان دریافت امریه از مهرماه امسال با مدرک کارشناسی لغو شد.
- معافیت گمرکی: مورد دیگری که می تواند در قوانین برای معافیت های شرکت های دانش بنیان بسیار موثر و مفید باشد، اهدای معافیت گمرکی برای ورود تجهیزات سرمایه ای است. در واقع بنابر اسناد بالادستی، محموله گمرک این شرکت ها با حق گمرکی صفر محاسبه می شود.
آشنایی با معافیت های مالیاتی شرکت دانش بنیان
بخشی دیگر از معافیت های شرکت های دانش بنیان مربوط به مالیات می شود که می تواند بسیار مفید و نجات دهنده باشد. در این خصوص می توان گفت:
- شرکت های دانش بنیانی که از نوع ۱ بوده و یا تازه تاسیس هم هستند، از پرداخت مالیات معاف می باشند. این معافیت شامل درآمدهای مشمول مالیات آنها است.
- معافیت مالیاتی شرکت های مذکور برای درآمدهایی است که توسط کارگروه ارزیابی می شوند. همچنین مدت زمان بهره مندی از این مزیت، ۱۵ سال است.
- شرکت های دانش بنیانی که در پارک های علم و فناوری مستقر هستند، همین مزیت را داشته و برای آنها بازه زمانی ۲۰ ساله درنظر گرفته شده است. همچنین این شرکت ها با داشتن جواز فعالیت، قادرند از مزیت های مناطق آزاد صنعتی و تجارتی نیز استفاده کنند.
به این نکته توجه کنید که برای استفاده از معافیت های شرکت های دانش بنیان و بهره مندی از مزایای مالی و حسابداری آن، می بایست شاخص های شناخته شدن این شرکت ها را داشته باشید. مثلا برخی از معیارهای شناخته شدن به عنوان شرکت دانش بنیان عبارتند از: کالا و خدمات مورد تایید در حد نمونه آزمایشگاهی باشد، معیارهای وضع شده را داشته باشد. حداکثر ۳ سال از تاسیس شرکت گذشته باشد، ۲ نیروی انسانی پاره وقت حداقل داشته باشد و غیره.
در صورتی که نیاز به ساخت نظام مالیاتی دارید، آنرا از حسابگاه بخواهید.