آشنایی با کار حسابداری در شرکتهای بورسی

کار حسابداری در شرکتهای بورسی

کار حسابداری در شرکتهای بورسی چیست و شامل چه تسک هایی می شود؟ حسابداری شرکت های بورسی به جهت شفافیت و ارائه گزارش هایی که به سازمان بورس و سهامداران می رسد، بسیار مهم و حساس تر است. از این رو مهم است که فعالین در این قسمت حتما افرادی با دانش و تجربه کافی باشند. در ادامه بیشتر راجع به آن صحبت می کنیم.

حسابداری در شرکت های بورسی چیست؟

همانطور که می دانید، بازار کار حسابداری شامل شاخه ها و رشته های متفاوتی می شود که از آن جمله می توان به حسابداری مالیاتی، دولتی، صنعتی، بانکی و غیره اشاره کرد. یکی از این موارد، حسابداری در شرکت های بورسی است.

نقشی که حسابداری در شرکت های بورسی دارد تا حد زیادی در ایجاد شفافیت، عدالت برای توزیع اطلاعات و هدایت سهامداران یا دیگر کارگزاران با اهمیت خواهد بود. بنابراین مهم است که کار حسابداری در شرکتهای بورسی به دقت انجام شود. از آنجایی که این نوع حسابداری اصول و قوانین خاص خود را دارد، لازم است با قوانین آن آشنا شوید.

همچنین جالب است بدانید که شرکت های سهامی، مجموعه هایی هستند که سرمایه های آنها به قطعات مساوی (سهم) تقسیم شده و در اختیار هریک از مالکین یا همان سهامداران قرار گرفته است. در معرفی انواع این شرکت ها می توان به ۲ مدل شرکت سهامی خاص و شرکت سهامی عام اشاره کرد. قابل ذکر است که حسابداری هرکدام از این شرکت ها با یکدیگر متفاوت هستند.

حسابداری در شرکت های بورسی
حسابداری در شرکت های بورسی

کار حسابداری در شرکتهای بورسی شامل چه چیزهایی می شود؟

کار حسابداری در شرکتهای بورسی به دلیل ارائه اطلاعات مالی به سازمان بورس و اوراق کشور حساس بوده و باید اطلاعات مالی آنها به دقت درج شود. از جمله تسک ها و وظایفی که در این قسمت انجام می شوند می توان گفت:

آشنایی با فعالیت های حسابدار در شرکت های بورسی

  • ثبت و ضبط معاملات که باید تمامی آنها برای سال مالی در دفاتر حسابداری به صورت منظم و دقیق درج شوند. این کار همچنین باید با ثبت اسناد و مدارک و تفکیک حساب ها انجام گردد.
  • تهیه گزارش های مالی که می تواند به صورت میان دوره ای و در انواع گزارش های تفسیری، جریان وجوه نقد و غیره انجام گردد.
  • ارائه گزارش ها و سایر اطلاعات مالی که باید به سازمان بورس ارائه گردند، یکی از مهم ترین بخش های کار حسابداری در شرکتهای بورسی است.
  • همچنین در انتهای هر سال مالی باید حسابرس اقدام به بررسی حساب های شرکت نموده و نتیجه آن را به صورت گزارش هایی در اختیار سهامداران بگذارد. از جمله این گزارش ها می توان به ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد اشاره نمود.

همچنین از جمله اقداماتی که حسابداران در شرکت ها بسته به نوع این مجموعه ها انجام می دهند می توان به موارد زیر اشاره نمود که عبارتند از:

  • تهیه ترازنامه و میزان دارایی ها و نقدینگی ها.
  • تهیه صورت های مالی که می تواند نشان دهنده میزان سود و زیان، خسارت، دارایی و درآمدها باشد.
  • صورت گردش نقدینگی شرکت ها.
  • تهیه گزارش سود و زیان جامع.

در حالت کلی کار حسابداری در شرکتهای بورسی به دلیل پروسه متفاوت آن و مالکیت سهامی که می تواند به طیف بسیار زیادی از کاربران ارائه شود، در بحث مدیریت حساب ها دشوارتر خواهد بود. اگر شما هم به مباحث مشابه در موضوع مالیات یا حسابرسی و حسابداری علاقمند هستید، می توانید نوشته های من، علی ط ساکی در سایت شخصی من را دنبال کنید.

وظایف کار حسابداری در شرکت های بورسی
وظایف کار حسابداری در شرکت های بورسی
لینک کوتاه مطلب : https://alitsaki.ir/?p=3846
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.